Voorzitter: ‘Niets staat succes in de weg’

4/12/2023

Waar staan we nu? Regelmatig wordt die vraag aan Kuychi-voorzitter Hugo Nieuwenhuizen gesteld. “Ik beantwoord ‘m graag, want transparantie is van allergrootst belang.” Het bestuur in Nederland volgt de ontwikkelingen in Peru op de voet. In Peru heeft de coronacrisis nog veel harder toegeslagen dan in Europa, en zoals zo vaak worden de allerarmsten het meest getroffen. Gelukkig gaat het nu de goede kant op.

“Het is al langer de bedoeling om het project in Urubamba een duidelijker Peruaans karakter te geven, aldus Hugo Nieuwenhuizen. “Dat lukt langzaamaan ook. Het Peruaanse bestuur wordt steeds zelfstandiger, en uitgebreid. Helena blijft uiteraard lid van dat bestuur.”

Duw in de rug

“Ook inhoudelijk komen er goede berichten uit Peru. De nieuwe schooldirecteur is Leslie, iemand die al langer aan het project verbonden is. De algehele leiding is bij Alessandro in capabele en stabiele handen. Al deze positieve ontwikkelingen leiden tot een erg goede sfeer op het project. Tel daarbij op dat er ook hard wordt gewerkt aan het opzetten van een vervolgopleiding, om de kinderen ook tussen hun 12e en 16e jaar nog een stevige duw in de rug te geven, en je weet dat de vooruitzichten weer prima zijn. Voor het ontwerp en de bouw van die school zijn al sponsoren gevonden, dus niets staat aan een nieuw succesverhaal in de weg.”

Op eigen benen

“In Nederland worden nog steeds gelden voor het project bijeengebracht, onder meer op jaarlijkse benefietavond die de familie Post in Op Hodenpijl organiseert. Dit jaar heeft dat een prachtig bedrag van € 61.500 opgeleverd, waarmee we het project weer enkele maanden vooruit kunnen helpen. Kuychi beschikt nog steeds over een reserve die ons in staat stelt het project nog een tijd te laten draaien, ook als alle overige inkomsten onverhoopt weg zouden vallen. Dat risico wordt steeds kleiner, omdat het Peruaanse bestuur er steeds beter in slaagt fondsen te werven. Dat is alleen maar mooi; uiteindelijk moet het project organisatorisch en financieel op eigen benen kunnen staan. Daar wordt hard aan gewerkt.”

Gulle gaven

De voorzitter besluit: “Mede namens Helena ven Engelen, de rest van het Peruaanse bestuur en vooral: alle kinderen aan wie in Peru weer een toekomst wordt gegeven dank ik alle donateurs voor de gulle gaven in 2023. Dankzij uw steun kan het project blijven draaien, en kunnen we de allerarmste kinderen in Peru weer hoop op een betere toekomst geven!”