Nieuws over Kuychi

Feliz Navidad!

18/12/2019

Wat wensen onze Peruaanse kinderen met kerst? Nayeli (zit in groep 1) zou willen dat we beter voor de dieren zorgen en Fredy (zit in groep 3) wenst dat we beter voor de bloemen en de lucht zijn en dat we meer gaan recyclen. En allemaal wensen ze: Feliz Navidad! Dank voor alle steun dit jaar. Mogen we volgend jaar weer op je rekenen? Fijne kerstdagen!

Lees meer

Helena's kerstgroet: ‘Een prachtig jaar’

11/12/2019

"Het jaar 2019 loopt ten einde, zo ook het schooljaar voor onze Andeskinderen. In de klaslokalen en op ons schoolplein heerst een opgewonden drukte. Kerstmuziek klinkt en ons kinderkoor oefent met overgave het kerstrepertoire. Een mini Jozef en Maria steken lachend en blij het plein over met pop Jezus onder hun arm. Het ezeltje en de os spelen samen met hun knikkers gedurende de pauze. Overal blije opgewonden bedrijvigheid bij klein, maar zeer zeker ook bij groot.

Het was een prachtig jaar 2019! Veel gelukkige ouders en kinderen, vele geboden levenskansen voor een goede toekomst. Een bevlogen team onder de bezielende leiding van onze nieuwe Peruaanse manager Susy Caballero. Een geweldig bestuur in Peru dat zijn schouders eendrachtig zet onder de nieuwe uitdaging van verantwoordelijkheid en zorg dragen voor het eigen Peruaanse kind. Natuurlijk hebben ze hierbij onze Nederlandse financiële steun hard nodig, maar hoe belangrijk is het om de duurzaamheid en continuïteit van het project in Peru zelf steeds meer te gaan dragen. Het is zoals het leven van een kind naar volwassenheid; kleine kinderen worden groot, maken zich zelfstandig en dragen zelf de verantwoordelijkheid. Maar hoe belangrijk is het dat de ouder dit proces begeleidt en de helpende hand blijft bieden.

Ook in 2020 hebben we uw steun heel hard nodig, zodat stichting Kuychi en stichting Niños del Arco Iris eendrachtig samen kunnen werken aan een betere toekomst voor al onze kinderen en hun families.

Ik wens u, mede namens het Peruaanse bestuur, onze medewerkers en al onze Andes kinderen, een gelukkig kerstfeest en een voorspoedig en gezond 2020.

Mil gracias!"

Helena

In augustus 2019 bezoekt founding mother Helena van Engelen haar niños in Peru.
Lees meer

Fundación viert verjaardag

6/12/2019

Elk jaar vieren we de verjaardag van onze fundación feestelijk en natuurlijk ook dit jaar. Met leuke en leerzame activiteiten, zoals tekenen, schilderen, schaken en andere spelletjes. Onze niños deden ook mee aan de folkloristische danswedstrijd en de ouders lieten hun kookkunsten zien in een gezonde-gerechtenwedstrijd. Met lekkere hapjes die ook nog goed zijn voor onze kinderen. En tot slot, zorgden de juffen, meesters en medewerkers met hun verrassingsdans voor een grootse afsluiting van het verjaardagsfeestje.


Lees meer

Helena in Peru: ’15 jaar woonde ik er, het is altijd weer thuiskomen’

25/10/2019

Afgelopen augustus was Helena bij onze kinderen in Peru. Met een warm gevoel blikt ze terug: “Wie je ook bent, waar je ook leeft en wat je ook doet, voor ons allen, waar ook ter wereld, is thuiskomen een heel groot goed. Het geeft ons een warm gevoel. Thuis is waar jij je goed, veilig en geborgen voelt. Voor mij is het altijd weer thuiskomen in de Andes in Perú, op ons project Niños del Arco Iris in Urubamba. 15 Jaar lang woonde ik daar en bouwde ik het project samen met onze mensen.’

‘Als ik vandaag de dag thuiskom, zoals afgelopen augustus maakt mijn hart een sprongetje als ik zie hoe deze plek, die met zoveel liefde gebouwd is, een waarlijk thuis is voor onze vele Andes-kinderen en hun families. Het is prachtig om te zien en te ervaren, dat de blije verrukte gezichtjes van onze kinderen boekdelen spreken en ook de tevredenheid en glimlach op de gezichten van onze Peruaanse medewerkers spreken voor zich. Met haar bevlogen en betrokken leiderschap heeft onze Peruaanse manager Susy Caballero onze visie AMOR-RESPETO-CONFIANZA hoog in haar vaandel staan en leeft het ook voor aan onze kinderen en haar team.’

‘Tja, de warme ontvangst van thuiskomen, je welkom voelen, de knuffels, de omhelzingen, wederom duizendmaal per dag Mamita horen. Iedereen straalt, alles straalt, wat een dankbaarheid vult mijn hart als ik naar onze prachtige kinderen kijk. Zij zijn veilig, zij zijn thuis, zij hebben toekomst dankzij uw steun.’

Mil Gracias!
Helena

Lees meer

Bloemenworkshop voor de moeders

24/10/2019

Een creatieve workshop voor de moeders van onze niños: kleurrijke bloemen van vilt maken. Leuk om te doen. En bloemen maken vrolijk. De mama’s laten hun fantasie de vrije loop, gaan aan de slag met hun creatieve talenten en maken de mooiste bloemen op een steeltje, als broche en haarclip.

Lees meer

Juf Maria kan goed voetballen

24/10/2019

Maak kennis met Maria Ticllahuanaco. Zij is juf van de 4e klas (vanaf 2017) en komt uit Arequipa. Dankzij haar pedagogische achtergrond en werkervaring op openbare en privéscholen in Arequipa, Cajamarca en Cusco weet ze precies hoe ze de kinderen kan helpen, bijvoorbeeld om hun computervaardigheden te ontwikkelen. Maria is enthousiast en een echte doorzetter. Ze kan goed voetballen en deelt haar tactische kunstjes graag met de kinderen.

Lees meer

Hoteliers.com helpt Las Casitas

25/9/2019

Op het project staat ook het hotel Las Casitas del Arco Iris. De opbrengst van het hotel komt volledig ten goede aan het goede doel. Het Nederlandse Hoteliers.com helpt Las Casitas om meer commissievrije boekingen te ontvangen door een website te bouwen en boekingssoftware gratis beschikbaar te stellen. “Ik ben Hoteliers.com dankbaar voor hun zeer gulle gift”, aldus founding mother Helena van Engelen van Niños del Arco Iris. “En met mij al onze Peruaanse kinderen. Mil Gracias!”

Nieuwe website

Hoteliers.com biedt kosteloos haar dienstverlening aan, bouwde de website www.lascasitasdelarcoiris.com en stelde haar boekingssoftware beschikbaar. De dienstverlening van Hoteliers.com varieert van het bouwen van websites voor hotels, tot het leveren van boekingssoftware en het aanbieden van onlinemarketingdiensten. Het doel hiervan is om hotels te helpen meer commissievrije boekingen te ontvangen en zodoende het resultaat te verbeteren.

Lees meer

Forbes over ons: ‘De meest caleidoscopische...’

27/8/2019

Het verschil dat Fundacion Niños del Arco Iris voor kansarme kinderen in Peru maakt, ontgaat ook het toonaangevende Amerikaanse zakentijdschrift Forbes niet: ‘Regenbogen zijn er overal in de Peruaanse Heilige Vallei van de Inca's. Fundacion Niños del Arco Iris is misschien wel de meest caleidoscopische van allemaal.’

In het artikel gaat Forbes in op de noodzaak tot hulp aan de allerarmste kinderen uit de hooglanden van de Andes, hoe het project is ontstaan en de charme om te logeren in een van de casitas.

Helena van Engelen
(Foto: Forbes, Wendy Altschuler)


Lees meer

Nieuwe bieb op school

19/8/2019

Kinderen presteren beter op school als ze regelmatig een boek lezen en vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen. En dat kan nu dankzij onze gloednieuwe bibliotheek met een enorme keus aan (prenten)boeken voor alle leeftijden. Hier kunnen de kinderen op een zitkussen kruipen met een zelf uitgezocht boek of informatie zoeken voor een spreekbeurt. Afgelopen week werd de bieb officieel geopend, natuurlijk in het bijzijn van onze founding mother Helena van Engelen en de mensen van reisorganisatie Abercrombie & Kent die de bouw van de bibliotheek mogelijk maakten. Onze dank is groot! Of zoals onze niños zeggen: Mil Gracias!

Nieuwe bieb


Lees meer

Mamita Helena in Peru

19/8/2019

Regelmatig is Mamita Helena in Peru. Nu ook. Om zaken te doen, maar vooral om te genieten van haar niños. En de kinderen van hun mamita.

Mamita Helena in Peru


Lees meer