Nieuws over Kuychi

Feliz Navidad!

5/12/2022

'Het mooiste kerstcadeau is bij m'n vader zijn', zegt de 11-jarige Adriano, om er meteen aan toe te voegen: 'En een lego-speeltje'. In Peru is het hoogzomer, over een week of 3 begint de grote zomervakantie en sluiten we het schooljaar af. Eind februari begint het nieuwe schooljaar weer. Maar zover is het nog niet. De kinderen verheugen zich op goede en liefdevolle kerstdagen! En dat wensen ze ons in Nederland ook - via video - toe. Merry Christmas of zoals ze in Peru zeggen: Feliz Navidad!

Lees meer

Helena’s kerstwens: ‘Lichtje van hoop’ 

5/12/2022

"Tijdens deze adventtijd vierden we in Peru, met al onze Peruaanse kinderen, ouders en medewerkers, het 21-jarig bestaan van onze stichting Niños del Arco Iris. De zon stond die 24ste november hoog en brandend aan de hemel. De kinderen, ouders en medewerkers dansten in hun traditionele kleding de dansen van hun voorouders. Het was een prachtig feest van dankbaarheid en hoop voor de toekomst.

Hoop… die zij allemaal zo nodig hebben. De regen die al hoort te vallen sinds begin september, blijft uit. De oogsten gaan teloor aan gebrek aan water. De politieke toestand is miserabel, waardoor werkgelegenheid ver te zoeken is. Prijzen van levensonderhoud zijn in korte tijd verdubbeld. De verwachting voor een zonnige toekomst is ver te zoeken. Maar toch, brandt er in de ogen van onze kinderen het lichtje van hoop en liefde. Het lichtje van nieuw leven en verwachting dat ze van u allen mogen ontvangen. Zij zijn dankzij u op weg naar een betere toekomst door het goede onderwijs, de medische zorg en hun dagelijkse voedsel dat ze van u allen mogen ontvangen. Zoals vele ouders mij zeiden: 'Niños del Arco Iris is onze redding en hoop voor een betere toekomst'.

Wat een dankbare kerstboodschap voor u en ons allen!
Een gelukkig en vredig kerstfeest voor u en de uwen…."

Helena

 

Lees meer

Feest met 'juf' Helena

2/12/2022

School is nog leuker als juf Helena voor de klas staat....
Helena van Engelen is momenteel in Peru, bij onze kindjes in het centrum Niños del Arco Iris in de Heilige Vallei.
In Peru is het nu zomer; eind december vlak voor de kerst, begint de grote zomervakantie en gaat de school dicht tot eind februari. Zo voor het einde van het schooljaar is er een hoop te doen, het onderwijsteam heeft het er maar druk mee, maar gelukkig is er ook tijd voor juf Helena om plezier te maken in de klas.

Lees meer

21ste Verjaardag

30/11/2022

Het is alweer 21 jaar geleden dat Mamita Helena in Peru aankwam om een centrum te bouwen voor de kansarme hooglandindianen. Ze wilde de kinderen goed onderwijs bieden, zorg en goede kansen voor een mooie toekomst. Natuurlijk is de 21ste verjaardag gevierd met een feestje. Bij een feestje hoort zang en dans, maar de kinderen konden ook meedoen aan een tekenwedstrijd, er was een voetbaltoernooi en de moeders en vaders konden meedoen aan de gezonde dessertwedstrijd. Het allerleukste was natuurlijk dat Helena het feestje 'live' kon meemaken.

Lees meer

Gelukkig hebben we beelden…

23/11/2022

Peru is ver weg. We kunnen er niet zomaar naar toe om te zien hoe onze bijdragen besteed worden. Maar we kunnen u verzekeren, het geld wordt goed besteed. Elke gedoneerde euro gaat zonder aftrek van kosten naar het project en onze niños in de Heilige Vallei. Bekijk deze beelden maar eens en zie hoe goed het met onze kinderen gaat, wat een positief effect uitgaat naar de omringende gemeenschap en hoe het team in Peru succesvol bezig is op het centrum en het project te bestendigen. We zijn dankbaar. Mil Gracias!

Lees meer

Magische benefietavond Op Hodenpijl

15/11/2022

‘Het was een prachtige avond en de opbrengst magisch.’ Helena van Engelen is er nog steeds beduusd van. De benefietavond bij Op Hodenpijl in Schipluiden, op 13 november jl., was een klaterend succes, met een opbrengst die zijn weerga niet kent. Maar liefst 140.000 euro is opgehaald. ‘Ik ben zo dankbaar’, reageert Helena. De benefietavond is een initiatief van Dirk en Til Post, die de stichting Niños del Arco Iris al jaren een warm hart toedragen. De avond, mede mogelijk gemaakt door Op Hodenpijl en DLG, werd muzikaal opgeluisterd door Ruth Jacott.  

'Ik ben zó dankbaar', aldus Helena van Engelen
Initiatiefnemers Tilly en Dirk Post
Helena van Engelen vertelt hoe het centrum in Peru reilt en zeilt
Benefietavond Op Hodenpijl

 

Lees meer

Medische campagne voor 1000 patiënten

24/8/2022

Het is een terugkerend jaarlijks event. De medische campagne (zie de fotoreportage). Afgelopen week heeft een medisch team bestaand uit specialisten, verpleegkundigen en assistenten meer dan 1000 patiënten uit de arme omringende leefgemeenschappen behandeld. Van heinde en verre kwamen de hooglandindianen naar ons centrum Niños del Arco Iris voor medische hulp. Naast algemene zorg was er ook specialistische hulp, denk aan gynaecologie, urologie en pediatrie.

De medische campagne is georganiseerd in samenwerking met Fundación Olí voor oogziekten en Fundación Wiese y Adra.

Namens onze niños en hun families danken wij onze toegewijde zorgverleners.

Lees meer

Touwtrekken

20/6/2022

Terwijl het bij ons hoogzomer is, is het in Peru winter. Geen zomervakantie, maar elke dag naar school. En dat vindt iedereen heel fijn. Beetje bij beetje wordt school als vanouds, als voor de pandemie. Goed werken in de klas en lekker spelen en lol maken op het schoolplein. Touwtjespringen, touwtrekken. Heerlijk!

Lees meer

Vrijwilligers uit Lima

14/5/2022

Nieuw is het vrijwilligersproject, waarbij leerlingen van de San Silvestre school uit Lima komen helpen op onze school. De meisjes die van 2 tot 6 mei assistentie verleenden, hielpen de leerkrachten met allerlei schooltaken, in de klas, in de moestuin en met sportactiviteiten. De succesvolle start belooft een mooie en hopelijk langdurige samenwerking.

Lees meer

Een nieuwe schoolbus!

25/4/2022

Een gloednieuwe schoolbus voor onze regenboogkinderen, dankzij de gulle donatie van Jolanda en Jan de Rooij.  Met een feestprogramma, traditionele dans, zang en prachtige kindertekeningen is schoolbus Carmel in gebruik genomen. Mil Gracias!

Lees meer