Nieuws over Kuychi

Hiep hiep hoera!

29/11/2023

Zoals elke jaar op 25 november viert Niños del Arco Iris haar verjaardag. Dit jaar is het alweer 22 jaar geleden dat Mamita Helena een centrum in de Heilige Vallei opende om de allerarmste kinderen uit de afgelegen woongemeenschappen onderwijs en zorg te geven. De verjaardag wordt elk jaar uitbundig gevierd. Kijk eens wat een kleur! Wat een feest! Alle klassen doen mee aan het verjaardagsfeestje. Met traditionele dansen, gymoefeningen, en veel muziek en zang. Een mooie gelegenheid voor de kinderen om hun talenten te laten zien.

Lees meer

Solidariteitsconcert

29/11/2023

Afgelopen weekend was Helena van Engelen in München voor een benefietconcert voor onze Peruaanse kinderen. De Peruaanse pianist en componist Juan José Chuquisengo, die in Duitsland woont, organiseerde er een Solidaritätskonzerte. Dat deed hij niet alleen, maar met de Latijns-Amerikaanse gemeenschap ter plaatse. En ons centrum Niños del Arco Iris stond daarbij centraal. “Het was geweldig!”, vertelt Helena. “Onder leiding van Juan José gaven de vele vrijwilligers met liefde en temperatuur het concert."

Lees meer

Verkleed als tomaatje

20/11/2023

Gelegen in de prachtige natuur van de Heilige Vallei, is het centrum van Niños del Arco Iris een geweldige plek voor de kinderen om te leren over de flora en fauna om hun heen. Al vanaf de eerste klas is school daar spelenderwijs mee bezig. En kijk eens wat een plezier!

Lees meer

Geweldige benefietavond in Schipluiden

20/11/2023

We zijn ontzettend dankbaar, dat Kuychi zo'n geweldig geldbedrag mocht ontvangen van de Schipluidense familie Post en DLG. De benefietavond op zondag 19 november in het schilderachtige kerkje van Op Hodenpijl leverde maar liefst € 61.500 op en elke euro komt ten goede van onze regenboogkinderen in de Heilige Vallei in Peru. Founding mother Helena vanEngelen onderstreepte het belang dat we vanuit Nederland blijven helpen om kwalitatief goed onderwijs en medische zorg te geven aan de allerarmsten in de Andes. “Ons aller hulp is en blijft broodnodig.”

Lees meer

Kinderadviesraad

19/11/2023

Onze Abelardo Auccayli Mamani, uit de 5e klas van de basisschool, is gekozen in de kinderadviesraad van de regio Cusco (CCONNA). De bedoeling van een kinderadviesraad is dat de lokale overheid luistert naar wat kinderen belangrijk vinden en waar zij behoefte aan hebben. Voor Abelardo is het ook een mooie manier om scholieren van andere scholen uit de regio te ontmoeten en te spreken.

Lees meer

Dierentuin

18/11/2023

De derdeklassers maken een uitje naar de dierentuin Tipo Zoo. In Mundo Andino komen ze alles te weten over de dieren die in de Andes leven. Ze leren hoe de dieren zich bewegen, hoe ze eten, en hoe ze zich voortplanten. Door dieren te zien en over ze te leren, krijgen de kinderen meer liefde en respect voor de natuur.

Lees meer

Vliegeren

15/11/2023

Studeren is niet voor iedereen weggelegd in Peru. Daarom is er een jaarlijkse studentendag, om het belang van onderwijs onder de aandacht te brengen. Op onze basisschool hebben ze er een leuke dag van gemaakt met allerlei activiteiten en een excursie. Zoals een workshop vliegers maken.

Lees meer

Team Mamita

15/10/2023

Lekker bewegen en sporten. Dat is leuk, vooral samen met andere klasgenoten. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, bewegen is ook fijn naast de andere schoolvakken als rekenen en taal waarbij je lang moet zitten. Afgelopen week mochten de kinderen laten zien wat ze kunnen. En ook dat doen ze met veel plezier!

Lees meer

Resultatenvideo!

28/9/2023

2022 was een uitdagend jaar voor ons centrum Niños del Arco Iris in de Heilige Vallei van Peru. Wat is er bereikt? In deze resultatenvideo kunt u zien wat er bereikt is, dankzij de inzet van gemotiveeerde medewerkers. "Onderwijs is uitdagend en fascinerend, maar ook divers, dankzij de oneindige manieren om de wereld te verkennen, te ontdekken en te zien door de ogen van onze kinderen. We kijken met trots en dankbaarheid op het afgelopen jaar terug. We gaan in 2023 vol enthousiasme verder, met het doel voor ogen dat ons verbindt: kwalitatief goedonderwijs voor de kinderen van vandaag", aldus algemeen directeur Maria Paz Ramos.

Ons goede werk in Peru is alleen mogelijk dankzij de hulp en steun van onze donateurs. Mil Gracias! Blijft u ons helpen?

Lees meer

Hoog bezoek uit Nederland

25/9/2023

Feest in ons centrum Niños del Arco Iris! Mamita Helena is op bezoek.
Founding mother Helena van Engelen, die in 2001 het centrum Niños del Arco Iris opzette, is nog altijd nauw betrokken bij het dagelijkse wel en wee in Urubamba. Zo'n drie, vier keer per jaar reist ze vanuit Nederland naar de Heilige Vallei om bij haar niños te zijn. En ook als ze in Nederland is, is er dagelijks contact met de leiding in Peru.

Lees meer