Doel

Helena van Engelen (1949) vertrok in 2001 naar Urubamba in Peru, om in de Heilige Vallei een centrum te bouwen waar kinderen uit de arme omliggende gemeenschappen kunnen leven en leren.

In 2003 werd de stichting Kuychi in het leven geroepen om Niños del Arco Iris te ondersteunen.

Regenboog

Helena ging met een missie naar Peru: kansarme kinderen een thuis en een toekomst geven. De namen van beide stichtingen, Arco Iris en Kuychi verwijzen naar de regenboog, in het Spaans en in het Quechua. Het Quechua is de oude taal van de Indianen die nog steeds gesproken wordt in de Andes.

De grote rode toegangspoort


In Nederland

Kuychi heeft tot doel financiële middelen in te zamelen, deze te beheren en ter beschikking te stellen aan het project in Urubamba. Om dit te realiseren werft Kuychi donateurs en fondsen en organiseert promotieactiviteiten om mensen kennis te laten maken met het project dat kansarme kinderen in Peru een betere toekomst biedt.

Geen overhead

Alle activiteiten worden kosteloos door de stichting Kuychi en haar vrijwilligers uitgevoerd. Kuychi is trots op het feit dat er geen overheadkosten gemaakt worden. Alle onkosten en reiskosten worden door de bestuursleden en vrijwilligers zelf betaald. Het stichtingsbureau in Waalre coördineert de werkzaamheden van vrijwilligers in Nederland.