Helena's kerstgroet: ‘Een prachtig jaar’

11/12/2019

"Het jaar 2019 loopt ten einde, zo ook het schooljaar voor onze Andeskinderen. In de klaslokalen en op ons schoolplein heerst een opgewonden drukte. Kerstmuziek klinkt en ons kinderkoor oefent met overgave het kerstrepertoire. Een mini Jozef en Maria steken lachend en blij het plein over met pop Jezus onder hun arm. Het ezeltje en de os spelen samen met hun knikkers gedurende de pauze. Overal blije opgewonden bedrijvigheid bij klein, maar zeer zeker ook bij groot.

Het was een prachtig jaar 2019! Veel gelukkige ouders en kinderen, vele geboden levenskansen voor een goede toekomst. Een bevlogen team onder de bezielende leiding van onze nieuwe Peruaanse manager Susy Caballero. Een geweldig bestuur in Peru dat zijn schouders eendrachtig zet onder de nieuwe uitdaging van verantwoordelijkheid en zorg dragen voor het eigen Peruaanse kind. Natuurlijk hebben ze hierbij onze Nederlandse financiële steun hard nodig, maar hoe belangrijk is het om de duurzaamheid en continuïteit van het project in Peru zelf steeds meer te gaan dragen. Het is zoals het leven van een kind naar volwassenheid; kleine kinderen worden groot, maken zich zelfstandig en dragen zelf de verantwoordelijkheid. Maar hoe belangrijk is het dat de ouder dit proces begeleidt en de helpende hand blijft bieden.

Ook in 2020 hebben we uw steun heel hard nodig, zodat stichting Kuychi en stichting Niños del Arco Iris eendrachtig samen kunnen werken aan een betere toekomst voor al onze kinderen en hun families.

Ik wens u, mede namens het Peruaanse bestuur, onze medewerkers en al onze Andes kinderen, een gelukkig kerstfeest en een voorspoedig en gezond 2020.

Mil gracias!"

Helena

In augustus 2019 bezoekt founding mother Helena van Engelen haar niños in Peru.